top of page
Ottey's Eyecatcher, BIS Valp 1

Om Oss bakom kenneln

Mitt namn är Jenna och jag är människan bakom kennel Corbit. Jag bor i strax utanför Norrtälje tillsammans med min underbara sambo och våra 2 barn och våra två hundar.  

Jag studerar just nu inom försäkringar och pluggar mycket hemifrån.

Jag brinner för mina hundar och försöker att alltid involvera dem i vardagen så långt det går. 

Jag är uppvuxen med schäferhundar tills jag var 19 år då den sista tyvärr gick bort i cancer. Ett år var jag utan hund. Tillsammans med min Sambo letade efter en ras för oss. Ingen liten, inte för stor, inte för stor aktivitetsnivå helst inte för skälliga, ingen trimras, och helst en hund från rasgrupp 1 dvs vallande hundar. Vi snöade först in oss på Japansk Spets men dem fall bort ganska snabbt på grund av att dem har väldigt lätt till skall. 

Men så snubblade vi över corgi raserna. Min sambo var inte alls förtjust i Welsh Corgi cardigan men däremot var vi båda förtjusta i Welsh Corgi Pembroke. Så jakten efter våran första egna hund började sommaren 2015. Vintern 2016 kom vi i kontakt med en kennel som kändes rätt för oss, Kennel Ottey's. En månad efter kontakt med henne så föddes en kull med 9 valpar i. Jag som alltid hade haft hane kände ju att en hane är rätt för oss. 2 månader senare flyttade Bilbo hem till oss. Bilbo är en väldigt speciell kille med en mentalitet som gjorde att jag aldrig riktigt vågade lite på honom tyvärr.. Jag tror inte att det var något medfött utan något trauma av något slag från ung ålder. Idag bor Bilbo hos min pappa och är kastrerad och lever livet till fullo. Ett år efter att Bilbo föddes har jag kontakt med Kennel Ottey's igen som nu ägs av tidigare ägarens dotter, Sofie. Det jag inte visste då var att hon och jag bli väldigt goda vänner. Men Sofie hade parat en tik som hon trodde tyvärr inte hade tagit sig. Jag började höra av mig till andra på jakt efter min andra pojke. 

Men så den 17 feburari 2017 får jag upp en bild på FB Sofie har fått valpar. 2 hanar och 4 tikar. Efter kontakt med Sofie fick vi tidigt veta att den ena sparveln skulle få flytta till oss. Nemo vart den som på riktigt byggde upp mina avelsdrömmar. 

Redan hösten 2017 började vi kolla efter en tik att utöka flocken med. Men jag kände inte att jag hittade riktigt hittade den där kombon som jag trodde på. Men sen i Juni 2019, någon vecka efter att våran dotter fötts så hittar jag den där kullen. 

Kennel Mio Mare i Ryssland hade fått valpar från två i mitt tyckte väldigt fina föräldrar. Jag tog kontakt med Kate som hade kullen och fick veta att det fanns en trefärgad stubbtik ledig. Nu var det bara väntan kvar för den 6 oktober 2019 kom hon och tog våra hjärtan med storm.

Jag är i dagens läge aktiv med hundarna periodvis. Då jag under båda mina graviditeter haft lite svårt att röra mig och hitta motivationen till att träna med hundarna. När vi väl är aktiva håller vi på lite grann med viltspår, rallylydnad, vardagslydnad och trix. Har tidigare tränat agility med min första Pembroke men pga längre till brukshundsklubb sedan vi flyttade och svårare att lösa det med dottern så har det inte blivit något med nuvarande hundar mer än lite hopp över ett hinder på tomten.

bottom of page